Renteaftrek tweede woning

De hypotheekrenteaftrek bij het bezitten van een woning vraagt veel kennis van zaken. Maar hoe zit dat nu wanneer je een tweede woning bezit?

Woning kopen

De aanschaf van een eigen huis vraagt om een efficiënte voorbereiding. Vaak genoeg zijn de kosten voor een woning niet snel rond te krijgen. Vandaar dat veel mensen kiezen voor de hypotheek, een bijzonder grote lening. De hypotheek is er in diverse uitvoeringen, soorten en maten. Het merendeel van de mensen baseert zich bij hun keuze op de rentetarieven van de hypotheek.

Hypotheekrenteaftrek

Wanneer je een eigen huis bezit kun je de rente aftrekken van de inkomstenbelasting. Dat houdt in dat je geld terug krijgt, tot aan box 1 van je belastbaar jaarinkomen. Dit is voor veel mensen een groot voordeel, want op die manier is het kopen van een huis niet zo heel duur meer.

Tweede woning

Er is een lange tijd veel strijd en onduidelijkheid geweest over het aftrekken van de rentetarieven bij een tweede woning. Echter is het nu gewoon toegestaan om hypotheekrenteaftrek toe te passen op twee woningen. Het geld krijg je dan dus dubbel terug van de belastingdienst. Dat kan erg veel voordelen opleveren. Het heeft er onder meer toe geleid dat, zeker in 2009 en 2010, veel mensen besloten een tweede huis te kopen. Dit bleek niet alleen een goede investering, in een weer groeiende economie – na de recente crisis – maar ook een mooie manier om geld van de belasting terug te krijgen. Het aftrekken van de hypotheekrente tarieven van een tweede woning is best complex. Daarom kun je altijd een gesprek aanvragen bij bijvoorbeeld de Hypotheker of de Hypotheekshop. Met dat advies zit je zeker goed.

Previous post:

Next post: