Effectenhypotheek

Om een huis te kunnen kopen, moeten veel mensen een hypotheek afsluiten. De keuze is uitgebreid, want het aanbod van hypotheken wordt met de dag groter.

Hypotheekverstrekkers en banken richten zich steeds meer op kleinere doelgroepen, waardoor het voor veel mensen mogelijk is een hypotheek af te sluiten. De opzet van de hypotheken blijft over het algemeen vaak hetzelfde. Het verschil zit hem in kleine dingen, waardoor een hypotheek net iets anders uit kan pakken. Online kun je veel informatie over de hypotheekvormen vinden. Een mooie manier om je in je te lezen en je verder te verdiepen. De effectenhypotheek is een van die vele hypotheekvormen. De effectenhypotheek biedt veel mogelijkheden en enkele voordelen.

Verantwoordelijkheid

De beleggingshypotheek is nauw verwant aan de effectenhypotheek. Bij de beleggingshypotheek beleg je in bepaalde fondsen en afhankelijk van wat die doen, kun je aan het eind van de looptijd gaan aflossen. Wanneer de beleggingen gunstig zijn uitgevallen kun je daarvan meeprofiteren. Zijn ze tegengevallen dan zul je eventueel door moeten gaan met de hypotheek of bij moeten leggen om alsnog af te kunnen lossen. De effectenhypotheek gaat een stapje verder. Hier komt de volledige verantwoordelijkheid bij je te liggen, als je deze vorm afsluit. Dat betekent dat je ook op zult moeten draaien voor eventuele verliezen. Wat dat betreft is de effectenhypotheek alleen geschikt voor mensen die over stalen zenuwen beschikken en niet bang zijn aangelegd. Kies je voor zekerheid, dan is dit dus niks voor jou. Ga dan gewoon voor lage hypotheekrente tarieven en krijg een goed beeld van hoe je hypotheek eruit zal gaan zien.

Flexibel

Omdat je veel in eigen hand mag houden, en veel verantwoordelijkheid krijgt, mag je ook zeker wat flexibiliteit verwachten. Dat krijg je dan ook. Je mag zelf helemaal bepalen waarin je belegt en welk risico je wenst te lopen. Daarnaast is het bij de opbouw van beleggingen zelfs mogelijk om voor een periodieke gelijkblijvende inleg te kiezen. Maar je mag ook de voorkeur geven om in één keer een groot bedrag te storten, waarmee je het rendement denkt te behalen. Dit zijn natuurlijk de twee uitersten. Daartussen heb je ook nog tal van mogelijkheden. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die de mogelijkheid bieden een hogere hypotheek af te sluiten, om zodoende de inleg op de effectenrekening te kunnen financieren.

Rendement verhogen

De meeste effectenhypotheken geven je de mogelijkheid om gedurende de looptijd een extra inleg te doen. Zodoende word je in staat gesteld het verwachte rendement proberen nog verder te verhogen. Je persoonlijke wensen op dit gebied bepalen of dit een verstandige keuze is. Als er extra geld is, kun je altijd overwegen dat te gebruiken als inzet. Op die manier kun je het rendement laten toenemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere opties om extra kapitaal met succes in zetten. Als je daarvoor kiest, spreid je het risico op je beleggingen. Dat heet risicospreiding. Op zich is dat geen verkeerd idee, gezien het feit je al heel wat risico neemt.

Een hypotheek afsluiten is een grote en belangrijke stap voor wie een huis gaat kopen. Op het internet en in de brochures van banken en hypotheekverstrekkers zijn de meeste vormen van hypotheken terug te vinden. Ze bieden je de mogelijkheid om nog eens kritisch te kijken. Voorwaarden willen nogal eens per bank verschillen. Het is goed om voor jezelf een aantal vragen en wensen op een lijst te zetten en na te gaan in hoeverre de hypotheken daarin voorzien. Zo kun je van tevoren inschatten welke hypotheek het meeste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Mocht je nog vragen hebben over de effectenhypotheek, dan kun je op zoek gaan naar een onafhankelijke adviseur. Hij zal samen met jou kijken naar de hypotheek die het beste bij je past.

Previous post:

Next post: